Elbil - hvorfor det

Elbiler er biler, der udelukkende kører på el eller strøm. Alle biler – både benzin og diesel – havde tidligere en forbrændingsmotor. Det har elbiler ikke. De har derimod en elmotor. 

Elbiler produceres med automatgear og er fantastisk støjsvage. Bilen anvendes primært til bykørsel, men de fleste danskere kan i dag klare deres kørselsbehov med en elbil, idet rækkevidden forbedres og antallet af ladestationer stiger.  

Det er meget individuelt, hvor ofte en elbil skal lades op. Det afhænger bl.a. af bilens effektivitet, batteriets størrelse, din kørsel og årstiden. De fleste oplader bilen hjemme natten over, og alt efter hvor langt du kører, kan det være nødvendigt også  at lade bilen “på farten”. Det gør du fra en ladestation, som efterhånden findes over det meste af Danmark.

Elbilers univers

Skal du købe en elbil, melder mange spørgsmål sig, hvorfor vi har samlet  fakta på denne side, du kan have med i dine overvejelser.

Har du spørgsmål om elbiler

Kontakt gerne salgskonsulenten her

Elbilers rækkevidde

Rækkevidden afhænger bl.a. af temperaturen. Om vinteren kører elbilen 20-50% mindre end om sommeren ved varme temperaturer. Rækkevidden ved elbiler er også afhængig af din kørestil samt brug af varmeblæser, rudevarmer og anden elektronik.

I dag regnes med en rækkevidde på mellem 80 og 400 km på en opladning. I det hele taget er det, der tidligere var en udfordring, blevet meget nemmere med hensyn til rækkevidde på grund af et netværk af ladestationer bl.a. hurtig opladninger.

Opladning af din bil

Når du skal oplade din bil er der flere faktorer, der spiller ind. Fx er størrelsen på batteriet, temperaturen og valg af ladestander af betydning. Lader du via en lynladestation, eller har du en ladestander hjemme, er der forskel i ladetid. Har du en ladestander hjemme eller i umiddelbar nærhed, kan du oplade bilen om natten og være klar til at køre næste morgen.

Trækkrog til elbilen

Trækkrog til en elbil er ingen selvfølgelighed. Mange biler har kæmpet med en længere rækkevidde, og monteres en trækkrog bliver sagen ikke bedre.

Har du virkelig brug for en elbil med trækkrog – så se listen hos FDM, hvor de nævner bilmærke, og hvor meget bilen må trække.  Eller spørg din salgskonsulent her i huset. Hvis du får en trækkrog monteret senere, vær sikker på at den er godkendt.

Når det kommer til varebiler har de ofte et anhængertræk. Se fx. Citroën Ë-Jumpy, der kan trække 2000 kg.

Sikkerhed

Mange elbiler er testet af Euro NCAP og  har generelt klaret sig godt.  Du kan her se listen over elbilerne testet af Euro NCAP. FDM har også foretaget test af de markedsførte elbiler og du finder FDM listen her.

I skrivende stund sker der så meget på området med elbiler, så der lanceres til stadighed nye elbiler med længere rækkevidde, hurtigere ladetid etc.  I 2021 kørte ca. 15.000 elbiler rundt i Danmark iflg. statistik fra Danske Bilimportører.

Send os en forespørgsel

Vi vejleder dig med råd om den bil, der bedst passer til dig

Er elbiler afgiftsfrie

Nej, du skal betale afgift, ligesom hvis du havde en plug-in hybrid, en diesel eller en benzin. Forskellen er imidlertid, at det er noget billigere at have en elbil. Du kan som elbilejer nyde godt af de mere gunstige registreringsafgifter, fordi du har valgt en ’grøn’ bil.

I de danske bilafgifter fra og med 2021 indgår bl.a. både flere rabatter og fradrag i udregningen af registreringsafgiften på elbiler, som kommer dig som elbilsejer til gode.

Er det gratis at parkere med elbiler

Ja, i Københavns Kommune  er det fra 1. januar 2020 gratis at parkere i gadeplan. Parkeringshuse, som er privatejede, tager stadig normal takst for elbiler. I resten af landet forholder det sig anderledes. Du skal betale for at parkere med elbil – ligesom alle andre biltyper. Du skal også betale, hvis du parkerer på en plads med ladestander. Som almindelig bilist må du til gengæld ikke parkere i de båse, der er reserveret til elbiler.  

Hvilken elbil skal jeg vælge?

Se vores store udvalg af elbiler

Spørgsmålene er mange, og ofte kan man finde svaret på hjemmesiden. Andre gange er det nemmere at spørge en salgskonsulent, der arbejder med elbiler hver dag. Benyt dig af muligheden – vi hjælper dig gerne med at finde den rigtige bil til dig.

Ønsker du yderligere oplysninger, specifikationer om vore elbiler, kan du også trykke på den lille bil herunder, og du vil blive sendt direkte til en side med tusindvis af oplysninger

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Book hjemmebesøg

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Beregn byttepris

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Hvad er din bil værd ?

Udfyld formular og vi vender tilbage med et estimat

BOOK SERVICE

Person info
Bilens info

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Book prøvetur