Elbilen Dacia Spring introduceres i Danmark til kun 128.990 kroner. Det er første elbil fra Dacia, og er suverænt den billigste elektriske bil på markedet

Mens alle falder i svime over introduktionen af elektriske luksusbiler som Porsche Taycan, Polestar 2 og Audi e-tron GT RS, kommer Dacia nu med en nyhed, der måske er endnu større – og under alle omstændigheder mere relevant for endnu flere mennesker.

Den smarte, højbenede elektriske mini SUV Dacia Spring er netop er prissat til det danske marked. Priserne begynder ved 128.990 kroner for en version, der ud over at kunne rumme fire voksne, ifølge WLTP målingen kan køre op til 305 kilometer på ren el i byen og 230 kilometer ved blandet kørsel (WLTP).

Bilen bygger på den fælles CMF-A platform fra Nissan og Renault, og er overraskende veludstyret. Sikkerhedsmæssigt har den som standard seks airbags og AEBS nødbremsesystem. På komfortsiden er der som standard aircondition, 7 tommer multimediesystem med voice recognition, elruder og mulighed for at oplade og tjekke batteristatus via Dacia app. Desuden er der elspejle og tagrails med i pakken i billigste version.

Dacia Spring fås i to versioner – en Comfort og en Comfort plus. For 11.000 kroner ekstra får man udover standardudstyret også bakkamera, baksensor, metallak og 7 tommer skærm med Apple Carplay og Android Auto

Elbilen fra Dacia

Udviklet i Paris

Dacia Spring er udviklet på Technocentre i Paris og er en kompakt bil. Den er 3.7 meter lang, knap 1.8 meter bred og 1.5 meter høj. Den har en venderadius på 4.8 meter og vejer blot 970 kilo. Der er samtidig plads til 290 liter bagage med sæderne oppe – og lægger man bagsædet ned, er der pludselig 620 liter at gøre godt med.

Dacia Spring har gennemgået mere end 1. mio. testkilometer inden den rammer de europæiske markeder. I Danmark kan bilen bestilles fra 15. april med leveringer i september.

”For os er dette en gamechanger. Mens der er mange om buddet i premium-segmentet, så er billige elbiler mildest talt en mangelvare. Det ændrer Dacia Spring nu på. Teknologisk bruger den en helt ny platform, og der er mere sikkerhedsudstyr i den end i for eksempel Clio 4”, siger kommunikationschef Søren Hyltoft fra Groupe Renault og fortsætter. ”Jeg synes det er årets største nyhed, og vi er meget tilfredse med prisen. Det kan være det folkelige gennembrud elbilen har ventet på”, siger han

Motoren i Dacia Spring er på 33 kW (44 HK), mens batteriet er på 27,4 kWh. Dacia Spring kan lades op ved AC op til 7.4 kW og DC ladning med op til 30 kW. Denne mulighed er ekstraudstyr og koster 5000 kr. og kan købes til komfort+ versionen

I 2022 kommer yderligere en version – nemlig en varevognsversion med plads til 1100 liter bagage, 325 kg nyttelast og en lastlængde på 1 meter. Men mere om det, når vi kommer tættere på lancering.

Dacia Spring kan bestilles fra den 15. april med levering i efteråret.

 

Priser og udstyr Dacia Spring

COMFORT COMFORT PLUS
Standard
 • Manual air conditioning
 • Bluetooth® radio
 • USB
 • LED daytime running lights
 • 14” Flex wheels
 • TEP / fabric upholstery
 • Mode 3 charging cable

= COMFORT Version +

 • Techno Pack
 • (MediaNav 7” with smartphone replication, USB, rear view camera and rear radar)
 • Orange Pack (interior / exterior)
 • Spare wheel
 • Metallic paint

Priser og udstyr Dacia Spring

COMFORT COMFORT PLUS
Farver
 • Kaolin White (free)

Metallic paints:

 • Lightning Grey
 • Cenote Blue
 • Goji Red
 • Kaolin White (free)
 • Lightning Grey (free)
 • Cenote Blue (free)
Priser med levering 128.990 kr. 139.990 kr.

Renault Nordic A/S er et Nordisk datterselskab af den franske bilproducent Groupe Renault. Siden 2008 har Renault Nordic A/S solgt person- og varebiler samt stået for servicedelen i Norden. I Norden forhandles tre mærker, Renault, Dacia og Alpine – dog ikke Alpine i Danmark.

Pressemeddelelse skrevet af
Press & PR Manager

24643941

Dacia Spring – vigtig og chokerende Update

“Dacia Spring er allerede nu en international succes”, skriver Søren Hyltoft fra Renault danmark.

Den 20. marts åbnedes for bestillinger for private i fem europæiske lande og allerede nu er der bestilt 8500 Dacia Spring.

Samtidig gik et fantastisk samarbejde i luften i går. Det franske biludlejningsfirma (og supermarkedskæde) E. Leclerc kickstartede sammen med Renault deres udlejning af 3000 Dacia Spring. For under 40 kroner om dagen (inkl forsikring) kan man leje en Spring gennem et af de 510 udlejningsselskaber som E.Leclerc råder over.

Luca de Meo, Groupe Renault CEO siger om samarbejdet og den unikke begivenhed.

“Jeg er virkelig begejstret over at se vores partnerskab blive virkeliggjort gennem E. Leclercs udlejningsforretninger. Sammen med E. Leclerc hjælper vi med til at gøre elektrisk mobilitet tilgængelig for så mange som muligt, gennem meget lav pris, praktikalitet og tilgængelighed. Jeg er sikker på, at fremtidens mobilitet vil være at finde i sådanne nyttige, konkrete og praktiske partnerskaber som dette”, sagde Luca de Meo, som blev suppleret af Michel-Edouard Leclerc, formand for den strategiske komite i E.Leclerc Centre: 

”Vi er stolte over at gøre dette sammen med Groupe Renault. Sammen gør vi elektrisk mobilitet tilgængelig for alle”, sagde han

Læs hele Pressemeddelelsen, der blev udsendt i forbindelse med det nye samarbejde med firmaet E.Leclerc