Jogger i byen

Ny syv sæders familiebil fra Dacia

Dacia Jogger er navnet på den nyeste familiebil fra Dacia. Med en længde på 4.55 meter er det den længste Dacia i modelrækken – en ægte familiebil med plads til syv voksne

“Hvor blev Dacia Logan MCV af – og hvad sker der lige med Dacia Lodgy”?

De spørgsmål har vi fået mange af på det seneste. I dag kan vi give svaret – og det er Dacia Jogger.

Begge biler er nu samlet i en bil, der har længde som stationcar, udseende som en SUV og praktikalitet som en MPV. Kort sagt en ægte Dacia, hvor der er tænkt på design – men endnu mere på, hvordan livet er for dem, der hver dag skal køre i den nye Dacia Jogger.

Dacia Jogger er fjerde nye bil i år fra Dacia. Først på året lancerede Dacia Europas bedst sælgende bil i B-segmentet – nemlig den helt nye Dacia Sandero og Sandero Stepway. Så kom Europas billigste elbil – den lille Dacia Spring, og en helt ny faceliftet Dacia Duster har netop set dagens lys. Nu er vi så klar med den fjerde hjørnesten i Dacias helt nye modelprogram.

Set bagfra Jogger
Dacia Jogger interiør

God plads til syv personer

Dacia Jogger er som sagt 4.55 meter lang med en akselafstand på hele 2.9 meter og en frihøjde på 200 mm. Det betyder, at bilen nemt rummer op til syv personer. De to bagerste sæder er individuelle og kan foldes op eller tages helt ud. Gør man det har man plads til 708 liter bagage. Folder man også 2 sæderække op, har man plads til hele 1819 liter bagage

Da Jogger jo er en rigtig familiebil, skal der jo også være en masse fralægningsplads – og det er der. Hele 24 liter i kabinen, der også rummer op til seks kopholdere.

Har man brug for at transportere ting på taget, fås Jogger med den smarte tagræling, der enkelt kan transformeres til tagbøjler, som kan klare 80 kilo vægt.

Lækker førerplads

Bag rattet ser man en førerplads som man måske kender det fra den helt nye Dacia Sandero, som Jogger deler platform med. Det betyder, at den har den nyeste og mest sikre konstruktion og som standard har seks airbags samt en lang række aktive sikkerhedssystemer.

Sæderne er naturligvis af en helt ny konstruktion, der yder langt bedre støtte end tidligere med væsentlig bedre ergonomi. Førersædet er højdejusterbart og rattet kan både justeres i dybden og i højden, så man kan finde den optimale kørestilling.

I Jogger har man tre forskellige muligheder, når det handler om multimediesystemer. Indgangsmuligheden er Media Control som helt fra den laveste udstyrsvariant, tillader at styre radio/streaming, navigation og telefonen fra sin egen mobiltelefon, der monteres ved instrumentbordet. Går man op i udstyrsniveau, så er der to systemer, der benytter en integreret skærm, Media Nav og Media Display. Begge har navigation og Android Auto og Apple CarPlay som standard.

Instrumentpanel
Dacia ud i det blå

Optimal sikkerhed

Takket være CMF platformen som Jogger, er bygget på (som også f.eks. Renault Captur bygges på) er den aktive og den passive sikkerhed i top. Seks airbags er standard ligesom en lang række aktive sikkerhedssystemer. Blandt andet er der Emergency Breake Assist, der fungerer via en radar foran, der hele tiden måler afstanden til den forankørende. Dette system er aktivt mellem 7- 170 km/t ved kørende køretøjer og fungerer mellem 7-80 km/t for køretøjer, der holder stille. Desuden er der blind vinkel assistent som er aktiv mellem 30-140 km/t.

Som noget helt nyt lanceres Jogger også i en Limited Edition, der er lidt off road agtig. Den hedder Extreme og kendetegnes blandt andet ved den sorte hajfinne antenne, sort tagræling, sorte alufælge og sorte sidespejle. Indenfor er der røde syninger på sæderne og krom detaljer på dørsiderne. Versionen er som standard udstyret med bakkamera, klimaanlæg og nøglefri betjening.

Hybrid lige om hjørnet

Motormæssigt har man i Danmark mulighed for en 110 hk benzinmotor. Den har en seks trins manuel gearkasse og et moment på 200 Nm. Et års tid efter lanceringen suppleres denne motor med den første hybrid i Dacias historie. Nemlig en 1.6 liters 140 hk hybrid – som i øvrigt også kendes fra den nye Renault Clio og den spritnye Renault Arkana.

Jogger kan i øvrigt trække 1200 kilo på krogen.

Jogger kan ses og købes hos de danske Dacia forhandlere fra februar. Endnu er der ikke danske priser på Dacia Jogger, men de forventes at være klar i slutningen af november.

Jogger skråt bagud

OM RENAULT
Renault er et historisk bilmærke, pionere indenfor elektriske køretøjer i Europa og har altid udviklet innovative køretøjer. Med den nye strategiske plan – Renaulution – er Renault påbegyndt en ambitiøs transformation, der skal øge Renaults konkurrencedygtighed og blandt andet udvikle nye elbiler. Ambitionen er, at Renault skal være synonym med modernitet og teknologisk innovation indenfor teknologi, energi og mobilitetsservices.

Renault Danmark er det lokale datterselskab, der sælger og servicerer Renault Groups produkter gennem et dedikeret netværk af autoriserede forhandlere. Som et af de første volumenmærker, der tilbyder en række forskellige elektriske biler på det danske marked, fortsætter Renault Danmark med at drive udviklingen med ‘Renaulution’ planen som omdrejningspunktet for strategien.

Pressemeddelelse skrevet af
Søren Hyltoft

Press & PR Manager
soren.hyltoft@renault.com
24643941

Del på sociale medier:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Nyeste Indlæg

Dacia runder 10 mio.

Dacia runder 10. mio biler

Fra begyndelsen i Rumænien i 1968, har Dacia de seneste to årtier transformeret sig til et internationalt brand. Netop nu kører bil nummer 10 mio.

Fiat Red 500 e

Januartilbud hos Fiat

Januartilbud hos Fiat – få offentlig opladning i hele 2022 med i prisen Selvom julen er bag os, er vi stadig i gavehumør hos CB

Book hjemmebesøg

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Beregn byttepris

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Hvad er din bil værd ?

Udfyld formular og vi vender tilbage med et estimat

BOOK SERVICE

Person info
Bilens info

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Book prøvetur