Skift til vinterdæk

Vinterdæk hvornår?

Hvornår skal man skifte til vinterdæk

Skift til vinterdæk inden temperaturen falder til 7C°, hvis du vil køre trygt i trafikken. Vinterdæk er beregnet til kørsel ved temperaturer herunder og designet til at sikre et solidt greb på glatte og fedtede underlag.

Hvornår SKAL man have vinterdæk på

I Danmark har vi ingen lovkrav om vinterdæk. Men er de monteret, skal det være på alle 4 hjul. Mindste tilladte mønsterdybde er 1,6 mm. Kører du i andre lande i Europa heriblandt de Nordiske lande, har de hver især regler for dæk, pigdæk, snekæder til vintervejr.

Vær opmærksom på, at vi herhjemme har et lovkrav om min 1,6 mm mønsterdybde, medens der i andre lande er krav om 3 mm mønsterdybde.

En god vejledning til, hvornår man skal skifte dæk til vintervejret, er at skifte  i efterårsferien og senere skifte til sommerdæk i påskeferien.

Hvorfor skifte dæk

Vinterdæk er optimale til kørsel på de danske veje. Er vejen glat eller dækket af et tyndt lag is, kommer du ikke langt med sommerdæk. Med sommerdæk udsætter du dig selv og andre trafikanter for unødig fare, da sommerdæk ikke er i stand til /designet til at stå fast på glatte overflader.

Vinterdæk har et vejgreb, der gør, at du trygt kan køre på vintervejene i Danmark. Udover et bedre vejgreb har vinterdæk en kortere bremselængde – op til halv så lang som sommerdæk.

Vil du være sikker i trafikken så skift til vinterdæk. Faktisk er det bedre at skifte til billige vinterdæk end at køre med dyre sommerdæk. Spørg vort værksted – de kender alt til denne finte.

Hvilke dæk bruges i udlandet

Vinterdæk Sverige hvornår
Vinterdæk er obligatoriske mellem 1. december og 31. marts i tilfælde af sne eller is på vejen eller en våd vejoverflade kombineret med temperaturer omkring eller under 0ºC.

Norge og snekæder
I Norge er der ikke som sådan ikke nogle krav med hensyn til dæk, men man skal om vinteren sikre sig tilstrækkeligt vejgreb ved hjælp af pigge, snekæder eller lignende. I praksis betyder det, at man om vinteren skal køre med vinterdæk eller pigdæk eller medbringe snekæder.

Vinterdæk Tyskland hvornår
Når der er vinterligt vejr på vejene som sne, is eller frost, så skal bilen køre med vinterdæk eller M+S mærkede helårsdæk.

Kilde: FDM

Snekæder

Specifikt for vinterdæk markedsført i de nordiske lande

Vinterdæk, der er godkendt til brug under svære sneforhold, bærer et specifikt piktogram, kaldet «Alpine symbol» eller 3PMSF (3 toppe bjerg med snefnug). Piktogrammet vises på dækkets sidevæg.

For at bære piktogrammet skal dækket bestå en specifik test til bremsning på ekstrem is. Disse dæk markedsføres kun i de nordiske lande og skal bruges under ekstremt kolde vinterforhold. Normalt fungerer disse dæk ikke godt på en våd overflade eller under mindre alvorlige vinterforhold

Læs mere om EU Tyre labelling her

Book tid på vort værksted

Ta’ kontakt til vort værksted og få sommerdækkene skiftet nu. Det drejer sig om din tryghed.

Udover at skifte dine dæk tilbyder vi også at opbevare dine sommerdæk på vort lagerhotel. Hør mere herom ved at kontakte vort værksted.

Er du interesseret i et vintercheck kører flere bilmærker med et gratis vintercheck, når du skifter til vinterdæk.

Hør nærmere om dette fantastiske tilbud!

Del på sociale medier:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Nyeste Indlæg

Tour de France i Danmark 2022

Tour De France – Renault fest

Renault Veteranerne og Renault Danmark inviterer til fest og farver ifm Tour de France Når Tour de France-feltet tager afsted på 2. etape fra Roskilde

Book hjemmebesøg

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Beregn byttepris

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Hvad er din bil værd ?

Udfyld formular og vi vender tilbage med et estimat

BOOK SERVICE

Person info
Bilens info

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Book prøvetur