CB AUTO RIBE transpaarent logo
(+45) 75 42 36 11

Skift til vinterdæk - hvornår og hvorfor du skal skifte

Hvorfor skal du skifte til vinterdæk

Skift til vinterdæk – og undgå skader på din bil. Det er ikke kun en god idé, men vi anbefaler kraftigt at skifte til vinterdæk, selvom det ikke er en lovpligtig foranstaltning i Danmark. Mindste tilladte mønsterdybde er 1,6 mm. Pigdæk er tilladt i perioden 1/11 – 15/4. Hvis du har monteret pigdæk på bilen, skal det være på alle hjul. At have vinterdæk på bilen er med til at forbedre køreegenskaberne og bremselængden, og det er derfor en fordel for både dig og andre trafikanter, når vejret bliver koldt, vejene bliver glatte og sneen begynder at falde.

Det er bedre for din bil og øger din sikkerhed. Utallige test har vist, at vinterdæk står meget bedre fast på de kolde veje end almindelige sommerdæk. Vinterdæk er nemlig designet til at klare de kolde og glatte veje, idet de har et langt bedre vejgreb .

Hvis du kører med sommerdæk på din bil i vinterhalvåret, så er du udsat for en større risiko for at skade din bil og dig selv – og det er jo ikke særligt smart.

Så skift til vinterdæk – det er godt for din bil, og det kan endda også give dig en bedre køreoplevelse.

Hvornår skifter man til vinterdæk?

Hold øje med vejret og temperaturen

Det er tid til at skifte til vinterdæk, når temperaturen begynder at falde og vejene bliver glatte. Når kulden rammer os, og temperaturen snigende bevæger sig under 7°C ,anbefaler vi, at du skifter til vinterdæk. Sommerdækkene – eller gummiet – begynder at stivne ved 7° C, hvilket reducerer vejgrebet. Og netop vejgrebet er afgørende for sikkerheden, og indikerer dækkenes evne til at standse bilen hurtigt på våde veje – det hele kan forklares med bremselængder.

Vinterdæk, der har tusindvis af lameller – små riller – er mere smidige i kulde og giver et optimalt vejgreb i sne og slud.

Vi anbefaler et dækmønster på min. 3 mm – til trods for at lovgivningen siger 1,6 mm – sammenlignet med 7-8 mm på et nyt dæk. Vi anbefaler min. 3 mm, da dækket mister sine egenskaber, hvis mønstret er under 3 mm.

Book tid på værkstedet

Skift sommerdæk til vinterdæk

Skal du mon skifte til vinterdæk?

Det er ikke altid lige nemt at vide, hvornår man skal skifte til vinterdæk. Men der er et par ting, man kan være opmærksom på.

For det første bør man se på vejret. Hvis temperaturen begynder at falde, og der er risiko for frost, så er det en god idé at skifte til vinterdæk.

For det andet bør man også kigge på sin bil. Hvis man har en ældre bil, så er det ofte en god idé at skifte til vinterdæk tidligt på vinteren. Dette er fordi, at ældre biler ofte ikke har så godt et greb på vejen, når der er glat.

Hvilke fordele er der ved at skifte til vinterdæk?

Vinterdæk er designet til at klare de kolde og glatte veje, som ofte opstår om vinteren. De har en anden gummiblanding end sommerdæk, og er derfor mere fleksible og robuste, når temperaturen kommer ned på frysepunktet.

Vinterdæk har også en anden mønsterdybde end sommerdæk. De dybere mønstre giver bedre greb på glatte veje og mindsker dermed risikoen for, at bilen skrider ud.

Skifter du til vinterdæk, kan du derfor være sikker på, at din bil er bedre rustet til at klare de kolde og glatte veje. Dette mindsker risikoen for skader på din bil og dig selv.

Skift til andre daek naar vinteren kommer

Hvordan finder jeg de rigtige vinterdæk?

Det er vigtigt at finde de rigtige vinterdæk til din bil, så du undgår skader. Med de mange forskellige typer vinterdæk på markedet, kan det være vanskeligt at vælge de rigtige. Men du er godt hjulpet på vej:

Dæk er generelt reguleret af EU’s dækmærkningsregler, , hvorved du kan vælge de rigtige dæk – faktisk ud fra hele tre kriterier: Brændstoføkonomi, bremselængde og støj. For dig bliver det mere overskueligt at se dækkenes egenskaber via disse regler.

Læs mere om Eu’s dækmærkningsregler

Helt konkret giver dækmærker en fælles klassificering af dækkenes ydeevne for rullemodstand, bremsning på våde overflader og ekstern støj.

1. Sådant finder du størrelsen på dine dæk

Alle dæk er mærket med en bogstavkode, f.eks. “205/55 R16”. Dette betyder, at dækkets bredde er 205 mm, og at det har en profilhøjde på 55%. “R” betyder, at dækket er radialdæk, og “16” er dækkets fælgbredde i tommer.

Nu har du størrelsen på dine dæk.

2. Vælg dernæst hovedtype af dæk

Vinterdæk eller helårsdæk

Vinterdæk er beregnet til brug i koldt og vådt vejr. De har en blødere gummiblanding, så de kan modstå lave temperaturer. De er også designet til at give bedre vejgreb i våde forhold. Læs mere om vinterdæk her.

Helårsdæk er beregnet til brug i alle vejrforhold. De har en gummiblanding, der er mellem sommer- og vinterdæk. De er ikke så godt egnet til ekstreme temperaturer, men de er bedre end sommer- eller vinterdæk i almindelige forhold. 

3. Når du har valgt type kan du vælge mærke

Når du har fundet dæktype, skal du se på de forskellige mærker. Der er mange forskellige mærker af dæk, så det er vigtigt at sammenligne dem. Nogle af de mest populære mærker af dæk er fx Michelin og Bridgestone.

Vinterdæk tilbud

Skift til vinterdæk pris

Det koster typisk omkring 399,- kroner at skifte til vinterdæk incl. dækhotel – altså opbevaring af dine dæk. Skal du have nye vinterdæk er prisen afhængig af bilstørrelse, mærke etc.

Spørg værkstedet, der gerne giver dig et tilbud.

Gode raad til at skifte dæk

Gode råd til at skifte til vinterdæk?

Det er en god idé at skifte til vinterdæk, når vejret bliver koldt og vejene bliver glatte. Dette vil hjælpe dig med at undgå skader på din bil.

Her er nogle gode råd i forbindelse med skiftet  til vinterdæk:

  • 1.  Sørg for at have de rigtige dæk på din bil. De fleste biler kræver specifikke vinterdæk.
  • 2. Sørg for at dækkene er i god stand. Dækkene skal være i godt stand for at sikre, at de kan håndtere de kolde og glatte vej
  • 3. Sørg for at have nok luft i dækkene. Dækkene skal have den rigtige lufttryk for at sikre, at de kan håndtere de kolde og glatte veje.

4. Sørg for at have de rigtige vinterdæk på din bil. De fleste biler kræver specifikke vinterdæk

Hvor lang tid tager det at skifte til vinterdæk?

Det tager typisk omkring 30 minutter at skifte til vinterdæk.
På værkstedet sørger vi for, at dækkene er afbalanceret, vi sikrer os at dækkene er i god stand og opfylder de lovpligtige 1,6 mm.
Vi anbefaler dig dog at skifte, hvis mønstret er mindre en 3 mm.

Læs mere om dækskifte her

Vinterdæk til elbiler

For elbiler gælder næsten de samme regler som for biler med fossilt brændstof. Der er dog en forskel. Elbiler er typisk langt tungere, hvorfor belastningen af dækkene, er langt større og bliver udslagsgivende for sikkerheden.

Vinterdæk til elbiler er et must. Både af hensyn til din egen sikkerhed men også af hensyn til medtrafikanter og medpassagerer. De vigtige vinterdæk er med til at styre bilens fremkommelighed, igangsætning, styring og bremsning.

Udover sikkerheden så er økonomien også bedre, idet vinterdæk, der er designet til vinterens slud og sne, slides mindre.

Skift dæk og få dem opbevaret på vores dækhotel

Dækskifte med hjulhotel

Når vi har skiftet dine sommerdæk til vinterdæk, tilbyder vi at opbevare dine sommerdæk på et hjulhotel.Vi opbevarer dæk og hjul i en speciel bygning under helt perfekte forhold og placeret på den rigtige måde. Hermed er du sikret at de opbevares korrekt og ikke påføres skader i løbet af vinteren. Temperaturen i hallen, hvor vi har alle vores hjul, er også tilpasset den optimale temperatur for opbevaring af hjul og dæk.

Når du næste gang skal have skiftet dæk vurderer vi dækkenes dækmønstre og informerer dig, såfremt nye dæk bør anvendes.

Vinterdæk i udlandet

Snekæder Norge

Det er tilladt at køre med pigdæk fra 1. nov. til første søndag efter påske – Loven siger egentlig “et køretøj må ikke bruges, uden at det er sikret tilstrækkeligt vejgreb i forhold til føret, om nødvendigt ved brug af vinterdæk med eller uden pigge, snekæder eller lignende”. I praksis betyder det , at vinterdæk derfor er lovpligtige i vinterføre².

I Oslo området gælder særlige regler “Piggdekkgebyret gjelder i hele Oslo”

Biler med en totalvægt på 3500 kg skal medbringe snekæder. Jævnlige kontroller undersøger, hvorvidt der findes snekæder i disse biler. Uden snekæder sendes bilen tilbage over grænsen.

Du kan købe snekæder i Norge på alle værksteder, hos mange bilforhandlere og i nogle dagligvarebutikker. Du skal have 2 snekæder til din bil – og husk at snekæderne skal være godkendt til din biltype.

Voldsomt snevejr i Sverige - skift vinterdæk

Vinterdæk Sverige

Vinterdæk eller tilsvarende udstyr er påkrævet i Sverige fra 1. december til 31. marts. Og det er tilladt at køre med pigdæk fra 1.oktober til 15. april uanset vejr- og vejforhold.

Også i Sverige kan du købe vinterdæk på alle værksteder, og hos mange bilforhandlere .

I Sverige er snekæder ikke påkrævet, men de må gerne benyttes, når vejr og vejforhold kræver det. Det anbefales at have dem med, hvis du kører i fjellene.  

Vinterdæk Tyskland

Det er lovpligtigt at have vinterdæk eller helårsdæk på bilen fra 1. november til 15. april, når der er vinterføre på vejen i Tyskland . Dækkene skal være mærket med M+S eller et bjerg- og snefnugssymbol eller begge dele.

Det er ikke tilladt at benytte hverken pigdæk eller snekæder i Tyskland.

Voldsomt snevejr i Sverige - skift vinterdæk

BOOK SERVICE

Person info
Bilens info

Book hjemmebesøg

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Beregn byttepris

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Hvad er din bil værd ?

Udfyld formular og vi vender tilbage med et estimat

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Book prøvetur