CB AUTO RIBE transpaarent logo
(+45) 75 42 36 11

Aircondition rens af din bil

Hvilken type rengøring er bedst til aircondition

Der findes flere forskellige metoder til rengøring af aircondition, og det kan være svært at vælge den rigtige. Den mest effektive rengøring er dog den, der foretages af en professionel. En professionel airconditionrens kan effektivt fjerne både fedt og skidt fra din aircondition, og sikre at den fungerer optimalt.

Hvorfor er det vigtigt at rengøre sin aircondition?

Aircondition er ikke kun en kilde til komfort i varme sommerdage, men også en nødvendighed for mange mennesker. Hvis ikke airconditionen fungerer optimalt, kan den udvikle lugte og bakterier, som kan være skadelige for din sundhed. Derfor er det vigtigt at sørge for, at din aircondition er rengjort og vedligeholdt, så den altid fungerer optimalt.

Lugt i klimaanlæg

Hvor ofte bør man rengøre sin aircondition?

Det er ikke nødvendigt at rengøre sin aircondition så ofte, som man vasker sin bil. En gang om året burde være nok, medmindre man bor i et meget støvet område eller kører mange kilometer om året. Hvis man bor i et område med meget støv, kan det være nødvendigt at rengøre sin aircondition oftere.

Det er en god idé at få sin aircondition renset professionelt hvert år. Og vi anbefaler en fuld service hvert andet år. Læs mere her

Hvorfor er det vigtigt at få renset din aircondition

Hvis du oplever lugtgener fra dit airconditionsanlæg, kan dette være forårsaget af urenheder, snavs eller bakterier i dit system. Disse bakterier kan nemt give dig en infektion i luftvejene eller øjnene ligesom du kan få en slem forkølelse.

Oplever du dette, bør du besøge din mekaniker, der kan give dig en aircondition rens.

Lugt i bilen kabine

Kølemiddel til dit airconditionsanlæg

Kølemiddel til aircondition er at sammenligne med benzin til bil For at fungere effektivt er det nødvendigt at påfylde kølevæske med jævne mellemrum.

Hvis der er mangel på kølemidlet, vil kompressoren ikke længere virke – til tider vil den måske tage skade. Uden kølevæske er der fare for, at din aircondition overopheder, brænder sammen og skal udskiftes. Det er billigere at få foretaget et regelmæssigt airconditionservice.
Henimod 10% af kølemidlet vil langsomt sive ud pr. år, – selv ved helt nye anlæg.  Hvilket igen vil sige, at efter to år mangler der ca. en femtedel af kølemidlet. Dette skyldes overgang fra alu-rør til gummislanger samt diverse samlinger. Da disse aldrig vil være 100% tætte, vil kølemidlet forsvinde. Desværre forringer dette køleeffekten.

Miljø- og Fødevareministeriet – Miljøstyrelsen skriver såldes om R134a

Du må ikke selv fylde kølemiddel på

Og hvorfor så ikke?

Fylder du selv kølemiddel på er der risiko for udslip af klimaskadelige gasser, hvorfor du kan få en bøde eller fængselsstraf, da du dermed overtræder loven. Kun med korrekt udstyr, en uddannet mekaniker og et KMO godkendt værksted, kan der påfyldes kølemiddel på aircondition.

I øjeblikket kan private ikke lovligt købe kølemidlet R124a i Danmark.

Kølemidlet R134a, der typisk anvendes på biler, der er produceret før 1. januar 2017 indeholder en såkaldt F-gas, der bruges på mange bilers airconditionanlæg,  

Biler der er produceret efter den 1. januar 2017 anvender R124yf, der er mere klimavenligt.
Lovlig eller ulovlig påfylding af kølemidler er gældende både hvad angår aircondition og klimaanlæg.

 

Få tilbud på aircondition rens

Et defekt airconditonanlæg kan koste mange penge at reparerer – eller måske endda udskifte. Regelmæssige tjek og services kan derfor være en rigtig god investering. 

Endvidere bliver din tur i bilen med et velfungerende anlæg langt mere behageligt.

Ta’ en snak med mekanikeren eller få et tilbud på din næste aircondition rens.

Serviceeftersyn

Et tjek eller er service af dit airconditonanlæg eller klimaanlæg er ikke inkluderet i det almindelige serviceeftersyn. Men af både helbredsmæssige og økonomiske hensyn anbefaler vi dig at få dit airconditionanlæg eller klimaanlæg tjekket regelmæssigt.

BOOK SERVICE

Person info
Bilens info

Book hjemmebesøg

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Beregn byttepris

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Hvad er din bil værd ?

Udfyld formular og vi vender tilbage med et estimat

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Book prøvetur