Dacia Manifesto

Dacia præsenterer ny konceptbil


Dacia der også deltager på Motor Show i Paris har netop afsløret en ny konceptbil Dacia Manifesto. En konceptbil, der indeholder alle de elemter, der gør en Dacia til en Dacia. Enkel men cool.

Det er ikke en bil, der er klar til produktion eller kan ses på danske gader og stræder indenfor de næste år – hvis nogensinde. Det ligner mere en bil, der er på vej til en Mars ekspedition.

Til gengæld viser den, hvad vi kan vente os i fremtidens Dacia og hvilke tanker, der gøres hos Dacias design – og ingeniørteam. Og så indeholder den de tre elementer, der altid kendetegner en Dacia.

En Dacia er: enkel men cool, den er robust og bygget til outdoor liv, og så er den Eco smart.

Konceptbilen Manifesto

Enkel og cool

Selv ved første øjekast er det tydeligt, at her er tale om konceptbil, der er enkel, men cool. Der er hverken døre eller vinduer – eller for den sags skyld en forrude. Man er med andre ord både udenfor og indenfor på samme tid

Dacias simple, effektive og økonomiske Bring-Your-Own-Device tilgang til tingene, gør det muligt at fuldt integrere en smartphone i instrumentpanelet.

Systemet kendes allerede fra mange Dacia, og vil i fremtiden udvikles endnu mere. Nu vi er ved ting, der kan sætte i og på efterfølgende, kommer bilen med en række tilbehørsdele, der nemt og enkelt kan eftermonteres. Blandt andet er Dacia Manifesto kun udstyret med en forlygte – den kan så til gengæld afmonteres og bruges som en transportabel lygte

Sæder i en Manifesto
Manifesto om natten

Robust og terrængående

At Dacia også i nuværende udgaver er en enkel og robust bil, er der ingen tvivl. Enkel og pålidelig teknik, samt øget frihøjde gør såvel Duster, Jogger og Sandero Stepway værd at tage med væk fra asfaltvejene. Men med Manifesto skubbes grænsen yderligere.

Manifesto har naturligvis 4×4, stor frihøjde og er bygget til at kunne klare selv det mest ugæstfrie terræn. Og så er den bygget til at blive brugt – og gjort ren. Også indvendigt. Faktisk kan man spule bilen indvendigt uden at skulle bekymre sig. Og så kan sædeovertrækkene tages af og anvendes som soveposer. Derudover er der et flytbart batteri i Manifesto, der kan tages ud og benyttes som strømforsyning til lys i telt, til at drive en grill mm

Det sidste ben hos Dacia hedder Eco Smart og handler om at Dacia ønsker at producer biler med et minimalt miljømæssigt aftryk.

Futuristisk rat på Manifesto

Det betyder, at Manifesto er kompakt og let, hvilket igen betyder, at den skal bruge mindre energi til at komme frem. At dette ikke er noget nyt, kan man blandt andet se på den nye Dacia Jogger, der er omtrent 300 kilo lettere end dets 7- sæder konkurrenter, hvilket igen betyder, at man har brug for en mindre motor, der igen bruger mindre brændstof.

Men hvor en Jogger er lavet af almindeligt metal og aluminium, er Manifesto bygget af genanvendt plastik, mens en del af interiøret af lavet af kork. Også dækkene er noget for sig selv. De er nemlig luftfrie, kan ikke punktere og skulle kunne holde hele bilens levetid.

”Hos Dacia vil vi gerne så tæt på virkeligheden som muligt. De ideer vi udvikler, vil vi nogle gange gerne se i andet end 3D – se hvordan de ser ud i virkelighed. Udover at være et design objekt, er Manifesto vores vision og omfatter en lang række opfindelser. Nogle er ekstreme, men de vil stadig været til at betale for vores kunder. Og en del af de ting man ser på Manifesto, vil kunne ses på de fremtidige modeller fra Dacia”, siger Dacia design direktør – David Durand.

Pressemeddelelse udsendt af

Søren Hyldtoft
Communication & Event Manager
Renault Nordic

Del på sociale medier:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Nyeste Indlæg

Dacia Manifesto

Dacia præsenterer ny konceptbil

Dacia der også deltager på Motor Show i Paris har netop afsløret en ny konceptbil Dacia Manifesto. En konceptbil, der indeholder alle de elemter, der

Motor show i Paris 2022

Paris Motor Show 2022

Paris Motor Show 2022, også kaldet Mondial de l’Auto, finder sted fra den 17. til den 23. oktober i Paris Expo Porte de Versailles. Verdens

Book hjemmebesøg

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Beregn byttepris

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Hvad er din bil værd ?

Udfyld formular og vi vender tilbage med et estimat

BOOK SERVICE

Person info
Bilens info

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Skriv til os

Udfyld formularen herunder

Book prøvetur